Αλλαγές Βαθμολόγησης ECCE(Michigan Lower) και ECPE (Michigan Proficiency).

Έχοντας ολοκληρώσει τα 2/3 της φετινής εξεταστικής χρονιάς (2014), θα ήθελα να κάνω μια ανασκόπηση της βαθμολόγησης των πτυχίων ECCE(Michigan Lower) και ECPE (Michigan Proficiency).

Το CAMLA (Cambridge Michigan Language Assessment) έχοντας ανακοινώσει αλλαγές στη βαθμολόγηση των ECCE(Michigan Lower) και ECPE (Michigan Proficiency), κατέληξε σε νέο σύστημα το οποίο και είχε τα εξής δυο χαρακτηριστικά:

  1. Οι εξεταζόμενοι  λαμβάνουν τα αποτελέσματά τους σε διαβαθμισμένη κλίμακα και για τις τέσσερις ενότητες της κάθε εξέτασης
  2. Οι εξεταζόμενοι των οποίων ο μέσος όρος και στις τέσσερις ενότητες είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 650  επιτυγχάνουν στην εξέταση και  αποκτούν πτυχίο.

Αυτός ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πτυχίων Michigan  παρέχει στον εξεταζόμενο ακριβή πληροφόρηση για την επίδoσή του. Πχ υποψήφιος στην κατηγορία P (PASS) θα μπορεί να βλέπει αν βρίσκεται ψηλά σε αυτήν την κατηγορία δηλ. κοντά στην κατηγορία του άριστα (HONORS) ή αν βρίσκεται χαμηλά, κοντά στην κατηγορία της οριακής επιτυχίας (LOW PASS). 

Έτσι, εξεταζόμενοι και καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να εστιάσουν σε περιοχές/skills όπου χρειάζεται επιπλέον εξάσκηση σε μελλοντική εξέταση.

REPORTING SYSTEM BAND SCORES ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (ΙΣΧΥΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ)SCALED SCORE PER SECTION ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
HONORS (H)840-1000
PASS (P) 750-835
LOW PASS (LP)650-745
BORDERLINE FAIL (BF)610-645
FAIL (F)0-605
Ομολογουμένως οι εξετάσεις του Μαΐου 2014, υπήρξαν αν μη τι άλλο διφορούμενες αλλά σίγουρα δύσκολες για τους συμμετέχοντες και (όπως αποφαινόμεθα εμείς οι καθηγητές) λίγο πειραματικές.

Παρακάτω παραθέτω δυο αποσπάσματα σχολίων εξεταζόμενων (μαθητές συναδέλφων) που νομίζω συνοψίζουν το γενικότερο συναίσθημα εξέτασης και αποτελεσμάτων:

"Καλησπέρα. Είμαι και εγώ μία που έδωσε ECPE το Μάιο 2014 και δίνω 1 Ιουνίου προφορικά. Να ενημερώσω ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος βαθμολόγησης ξεκινάει τον Νοέμβριο. Επομένως δεν δικαιολογείται αυτός ο βαθμός δυσκολίας.Αναλυτικά και πάντα σύμφωνα με την άποψή μου
 Listening: αρκετά δύσκολοWriting: πολύ εύκολοGrammar: σχετικά εύκολο αλλά με μεγάλες προτάσεις Close: αρκετά εύκολοVocabulary: περίμενα να είναι πιο δύσκολοReading: μόνο ένα πρόλαβα να κάνω!!!"

Effi
Μήπως έδωσε κανείς το ecpe proficiency Michigan τώρα τον Μάιο 2014?
Πως σας φάνηκαν τα θέματα?
Εγώ έδωσα και τα θέματα μου φάνηκαν πολύ δύσκολα! 
Ούτε ο χρόνος με έφτασε!!! 
Και τα reading τα έβαλα στην τύχη! 
Στο listening πιστεύω πήγα πολύ πολύ χάλια! 
Γραμματική - αν και είχα διαβάσει - οι ασκήσεις ήταν πολύ δύσκολες και ήταν σαν να τα έβλεπα πρώτη φορά!!!
 (Πηγή: http://www.ftou.gr/forum/display_topic_threads.asp?ForumID=2&TopicID=16475 )

Συμπερασματικά λοιπόν θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μου που ξεπεράσατε τις προσδοκίες μου ακαδημαϊκά! 

Τα παιδιά που επιτύχατε να ξέρετε πως η μεθοδικότητα πάντα έχει θετικά αποτελέσματα. 

Τα παιδιά μου που δεν τα καταφέρανε το Μάιο, θέλω να ξέρουν πως οι πιστοποιήσεις είναι δύσκολες και καμιά φορά χρονολογικά μπορεί και να πέσουμε σε πιο ζόρικα κύματα. Όπως και έγινε για το μεγαλύτερο ποσοστό εξεταζόμενων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πέσαμε θύματα, απλά (από σήμερα) αναλύουμε τους τομείς αδυναμίας μας είτε είναι ακουστικό είτε έκθεση, είτε λεξιλόγιο (αναλύοντας και τα αποτελέσματα της εξέτασης) και επενδύουμε χρόνο. Χρόνο διδαχής και μελέτης!

Οπότε οπλιστείτε με κουράγιο για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015!!! 

Καλή χρονιά και καλά πτυχία!!!